Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2013

Ασθενείς φτιάχνουν ελιές και λάδι από τα δέντρα του ΨΝΘ

Βιολογικές ελιές και παρθένο ελαιόλαδο από τα 80 ελαιόδεντρα που ευδοκιμούν στην αυλή του νοσηλευτικού ιδρύματος παράγουν οι ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)

Πρόκειται για 25 ασθενείς, οι οποίοι συμμετέχουν στο θεραπευτικό-επανενταξιακό πρόγραμμα της Μονάδας Πρασίνου του νοσοκομείου, η οποία είναι η μοναδική οργανωμένη μονάδα που λειτουργεί πανελλαδικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετρά 16 χρόνια ζωής. Οι ίδιοι διοχετεύουν όλο το κέφι και τη δημιουργικότητά τους στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει και αγωνίζονται να τα καταφέρουν. Μάλιστα, τελευταία έχουν επεκτείνει την προσπάθειά τους στην επεξεργασία και άλλων προϊόντων, όπως μαρμελάδες, σάλτσες ντομάτας και φυλλόχωμα (Compost).


Ο Νίκος είναι 38 ετών και πάσχει από ψυχική διαταραχή. Τα τελευταία επτά χρόνια απασχολείται στο θεραπευτικό - επανενταξιακό πρόγραμμα της Μονάδας Πρασίνου του ΨΝΘ. Έχει οριστεί ως υπεύθυνος του συσκευαστηρίου και του marketing των προϊόντων. Η ενασχόλησή του τον βοηθάει να νιώθει χρήσιμος και δυνατός, αλλά και να μην χρειάζεται νοσηλεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν νοσηλεύτηκε για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

«Η εργασία μου στην Μονάδα Πρασίνου μού δίνει το δικαίωμα να αισθάνομαι υγιής, γιατί η απομόνωση μού δημιουργεί συνεχώς αρνητικές σκέψεις, με αποτέλεσμα να υποτροπιάζω. Μου αρέσει ο χώρος εργασίας, γιατί βρίσκω κατανόηση και αγάπη. Μ’ αρέσει που έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του υπεύθυνου του προγράμματος», λέει στη «Μακεδονία» ο Νίκος.

http://www.zougla.gr/greece/article/as8enis-ftiaxnoun-elies-ke-ladi-apo-ta-dentra-tou-psn8
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin