Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013

Εντυπωσιακή Πτώση στην Τιμή των Κινεζικών Φωτοβολταϊκών

Εντυπωσιακή πτώση έχουν σημειώσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι τιμές των κινεζικών φωτοβολταϊκών, καθώς πέρυσι έφτασαν τα 59 σεντς ανά watt, από 90 σεντς το 2011. 

Φέτος, η μείωση αναμένεται να είναι λιγότερο έντονη, αλλά και πάλι σημαντική, καθώς η τιμή προβλέπεται να υποχωρήσει στα 48 σεντς.Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Κινέζοι έχουν κατορθώσει να ρίξουν πάρα πολύ τις τιμές των συμβατικών φωτοβολταϊκών τους τα τελευταία χρόνια και αν κρίνουμε από το παραπάνω διάγραμμα της Global Intelligence, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αν και μειωμένη. 
Το αποτέλεσμα θα είναι μια τιμή κοντά στα 42 σεντς το 2015.
Μεταξύ του 2009 και του 2012 η τιμή των συμβατικών κρυσταλλικών φ/β μειώθηκε κατά 50% και από σήμερα ως το 2015 θα υποχωρήσει άλλο ένα 30%. Οι μειώσεις αυτές έγιναν δυνατές μέσω των νέων μεθόδων παραγωγής, οι οποίες μειώνουν το κόστος σε κάθε κομμάτι της παραγωγικής αλυσίδας. 

Επίσης, οι Κινέζοι σκοπεύουν να μειώσουν και τα κόστη που σχετίζονται με άλλους τομείς, πλην της παραγωγής, προκειμένου να περιοριστεί και η τιμή του κάθε εγκατεστημένου watt φωτοβολταϊκών.
.energia.gr
12/2/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin