Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Γενεύη: Κατατέθηκαν οι χάρτες - Διαφωνία ΠτΔ με πρόνοιες

Αντηλλάγησαν απόψε από τις δύο πλευρές οι χάρτες για το Εδαφικό, στην κρισιμότερη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων στη Γενεύη.


Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι χάρτες έχουν ελεγχθεί από τους ειδικούς και από τις δύο πλευρές, που παρίσταντο στην αποψινή συνάντηση και έχει επιβεβαιωθεί ότι κινούνται στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί στο Μον Πελεράν. Όπως είχε συμφωνηθεί, το ποσοστό εδάφους για την τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία θα κυμαινόταν μεταξύ 28,2% και 29,2%.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι, στον χάρτη που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά, περιλαμβάνονται πρόνοιες και πτυχές που δεν ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή πλευρά και ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέβαλε γραπτώς προς τα Ηνωμένα Έθνη, τα σημεία διαφωνίας του.

Τόνισε πάντως ότι είναι σημαντικό που για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού σημειώνεται τέτοια εξέλιξη με την κατάθεση χαρτών. "Δεν είναι", είπε, "το τέλος του δρόμου, αλλά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί".

Επισήμανε ότι πλέον θα πραγματοποιηθεί αύριο η Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την πτυχή της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.
 riknews.com.cy
11/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin